Om os

Stueopdræt
Schæferhunden er min store passion, med alt hvad det indebærer af træning, udstilling, prøver og pasning. Mine hunde lever inde i huset sammen med resten af familien.

At få hvalpe på sin hund, er et utroligt stort stykke arbejde, men også en stor glæde. At være med til fødselen, følge hvalpene dag for dag, lære hver hvalp at kende, og finde deres særegen, for hver hvalp har deres egen personlighed akkurat lige som mennesker. Giver man dem omsorg og masser af kærlighed under den spæde opvækst, får man en hund med tonsvis af selvtillid og bundharmoniske, når de er gamle nok til at flytte ud til deres nye familie.

Biosensor Program
Hvalpe bliver præget af efter Biosensor programmet: I sin enkelhed går programmet ud på at lave 5 øvelser med hvalpene, fra de er 3 dage, til de er 16 dage gamle. Det er Dr. Carmen Battaglia, der står bag biosensor programmet, og ifølge ham, sker der en del neurologisk udvikling i denne periode. Ved at udføre de 5 øvelser, stimulerer man denne neurologiske udvikling, og det skulle i sidste ende have en gavnlig effekt på den voksne hund. Blans hjerte-kar system, give hunden et bedre stressrespons og gøre den mere modstandsdygtig overfor sygdomme. Derudover mener Dr. Battaglia, at de stimulerede hvalpe er mere aktive og undersøgende. Nogle af disse effekter har man set som effekt af tidlig stimulering i andre undersøgelser, hvor stimuleringen var anderledes.

De 5 øvelser skal udføres én gang om dagen i 3-5 sekunder pr. øvelse:

En vatpind føres mellem hvalpens tæer
Hvalpens holdes med hovedet opad
Hvalpens holdes med hovedet nedad
Hvalpen lægges på ryggen
Hvalpen lægges på en kold klud

Prøver m.v.
Jeg lægger selv prøver på mine hunde, da jeg ikke nænner at sende dem til Tyskland, som er meget almindeligt i branchen. Det gør selvfølgelig at det tager lidt længere tid inden alle prøverne er lagt, men til gengæld ved jeg at mine hunde er trænet med positiv forstærkning, så det forbliver nogle glade og logrende hunde.